Nieuwbouw in Utrecht

Het gebied rond Leidsche Rijn Centrum is volop in ontwikkeling. Er wordt veel gebouwd en er staan nog een aantal mooie woningbouwprojecten op de planning. Zo ook in de directe omgeving van Vestibule. Benieuwd wie je toekomstige buren worden? We zetten er een aantal voor je op een rij:

1. Greenville

Impressie van Greenville vanuit De Stadstuin/Plantsoen van Boedapest

Aan de noordzijde kijkt Vestibule uit op Greenville. Een state of the art gebouw met een karakteristieke vorm en architectuur. Hier komen 123 woningen in een mix van appartementen, stadswoningen en terrasappartementen. Net als Vestibule krijgt Greenville onderin het gebouw een parkeerkelder.

De bouw van Greenville is inmiddels gestart. De oplevering is naar verwachting in 2021.

2. Park Avenue (Kavel H2)

Direct naast Vestibule, aan de Madridstraat, komt Park Avenue. Dit wordt een gebouw met 55 koopappartementen bovenop een parkeerkelder. Het gebouw krijgt dezelfde vorm als Vestibule, maar verschilt in architectuur. Aan de zuidzijde grenst Park Avenue net als Vestibule aan het toekomstige Park Leeuwesteyn.

De verwachting is dat Park Avenue begin 2022 wordt opgeleverd.

3. De Parkwachter (Kavel H1)

 

Naast Park Avenue komt De Parkwachter. Een appartementengebouw van zes woonlagen, 43 koopwoningen in verschillende types en een parkeerkelder. De woningen variëren in grootte van 100 tot 240 m2 en kijken uit op Park Leeuwesteyn. Er is net als bij Vestibule veel aandacht besteed aan het energiegebruik van het totale gebouw.

De bouw van De Parkwachter is gestart. De oplevering is naar verwachting medio 2021.

4. Kindergarden (Kavel G2)

kdv utrecht

Tussen kunstwerkplaats De Vrijstaat en De Parkwachter, aan de Madridstraat, komt een nieuwe vestiging van Kindergarden. Dit gebouw biedt straks kinderopvang voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar en buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

De nieuwe Kindergarden wordt begin 2020 opgeleverd.

5. De Stadstuin – Plantsoen van Boedapest

bovenaanzicht stadstuin vestibule utrecht

De Stadstuin/Plantsoen van Boedapest met links De Vrijstaat en rechtsonder, net niet zichtbaar op de afbeelding, Vestibule

Schuin tegenover Vestibule, aan het Plantsoen van Boedapest, wordt momenteel een nieuwe stadstuin aangelegd. Deze stadstuin levert nieuwe buren op in de vorm van planten, vogels en insecten. De Stadstuin wordt een plek waar je een echte ‘tuinervaring’ tot je kunt nemen. Beleef kleuren, geuren en texturen van de planten en bomen. Een ideale plek om te wandelen en te ontspannen. Centraal in De Stadstuin komt een trap met verschillende bordessen. Meer lezen over het ontwerp? Lees hier het verhaal met de architect.

6. Kavel G8 Impressie met zicht op kavel G8 vanuit de Madridstraat (het gebouw rechts is Vestibule).

Impressie van het groene binnenhof van kavel G8

 

Direct ten oosten van Vestibule, aan de Romestraat, komt een woonblok met 178 huurwoningen. Het woonblok is vormgegeven als een stedelijk bouwblok dat zich aan de zijde van de Romestraat opent. De architecten hebben zich laten inspireren door de bakstenen architectuur in Milaan van de Italiaanse architect Giovanni Muzio. Brede penanten, vlakken met baksteenreliëf, verschillende metselverbanden en een afwijkende hoge plint zijn terugkerende elementen. Het gebouw krijgt bovenop de parkeergarage een groen binnenhof die ingericht wordt als verblijfstuin met bomen en planten.

De verwachting is dat het gebouw in 2023 wordt opgeleverd.

Disclaimer

Dit artikel is met uiterste zorgvuldigheid tot stand gekomen. Omdat informatie gebruikt is van externe websites kan niet met zekerheid gezegd worden dat deze informatie volledig up-to-date is. Er kunnen dan ook geen rechten aan de inhoud van dit artikel worden ontleend.