Locatie uitgelicht: zomerse hotspots in Leidsche Rijn

Vestibule ligt in Leidsche Rijn Centrum, op loopafstand van winkels, horeca en andere voorzieningen. Maar er is nog veel meer te beleven in de omgeving. We zetten een aantal zomerse hotspots in de buurt voor je op een rij.

 

1. Soia – Strand Oog in Al

Dit stadsstrand is een bijzonder plekje in Utrecht. Vanuit Vestibule fiets je er via de Hogeweidebrug binnen 10 minuten naar toe. Je kunt er aan de waterkant genieten van heerlijk eten, een drankje of een feestje. In de zomermaanden worden er kleinschalige festivals georganiseerd.

 

2. Werkspoor Café De Leckere

Werkspoor Café De Leckere is een proeflokaal van brouwerij De Leckere. Je kunt hier genieten van alle De Leckere bieren maar ook van bieren van gastbrouwers. Daarnaast serveert de keuken lunch, bier bites, biercocktails en een diner. Het terras heeft een prachtig uitzicht op het Amsterdam-Rijnkanaal. Het Werkspoor Café is net als Soia via de Hogeweidebrug te bereiken op 10 minuten afstand fietsen van Vestibule.

 

3. Brusselplein – Leidsche Rijn Centrum

In het winkelcentrum van Leidsche Rijn centrum ligt een fijn plein met restaurants, terrassen en waterfonteinen. Een heerlijke plek om je zomeravond door te brengen, op slechts 5 minuten loopafstand van Vestibule. Onlangs is aan het plein de nieuwe bibliotheek geopend met restaurant ‘Buurten in de Bieb’. Hier kun je terecht voor een ontbijt, lunch of diner.

 

4. Maximus Brouwerij

 Op 7 minuten fietsen van Vestibule ligt Brouwerij Maximus. Bij Brouwerij Maximus kun je terecht voor proeverijen, cursussen, borrels, een pubquiz, spelletjesavond of een diner. Maximus is een jonge en ambitieuze brouwerij waar ambachtelijke bieren in een koperen installatie worden gebrouwd. De brouwinstallatie is in zijn geheel te bewonderen vanuit het proeflokaal.

 

5. Rare Jongens

 Het zonnige terras van restaurant ‘Rare Jongens’ ligt op het zuiden en meestal uit de wind. Je kunt er dus al heerlijk vertoeven bij de eerste zonnestralen. Het restaurant bevindt zich in het Máximapark en tegenover het Castellum Hoge Woerd; de perfecte plek voor een restaurant!

 

6. De Broers Goes Plattelandswinkel

Zonder fruitteler geen appels, dus legt het fruitbedrijf Goes zich al meer dan 100 jaar toe op het telen van fruit, met name appels en peren. De plattelandswinkel is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een fruitwinkel. Je kunt er ook terecht voor ander zelf geteeld fruit en groente, afhankelijk van het seizoen. Dus ga je op de fiets naar het Máximapark? Stop dan ook even bij Goes voor boerenzuivel, boerenkaas, sappen, eieren, aardappelen, meel, bloemen en diverse streekproducten.

 

7. Parkrestaurant Anafora en de Bosspeeltuin

 

Centraal in het Máximapark ligt op 10 minuten fietsafstand Parkrestaurant Anafora met een heerlijk terras. Naast het restaurant ligt de Bosspeeltuin waar kinderen op ontdekkingstocht gaan! In de speeltuin zijn talloze houten speeltoestellen die uitnodigen tot samen spelen. De enige in- en uitgang van De Bosspeeltuin grenst aan het terras van Anafora Parkrestaurant. Onderdeel van de speeltuin is ook Het Observatorium. Tijdens de wandeling omhoog verandert de locatie van de bezoeker hemelsbreed gezien nauwelijks: een pad leidt door een toren van veertien meter hoogte tot boven de bomen.

 

8. Beachhouse Key West

Utrecht ligt voortaan aan zee. Key West Beachhouse is een laid back restaurant op het strand van de Haarrijnse Plas, op slechts 12 minuten fietsen van Vestibule. Het is een authentiek strandpaviljoen waar de elementen van de zee aanwezig zijn. Het hele jaar kan je genieten van deze heerlijke plek aan het water waar niks moet, maar alles mag. Dus slow-down en beleef na een dag hard werken nog even een paar uurtjes vakantie.

Maar er is meer..

Naast het winkelcentrum (5) zijn er in de buurt van Vestibule ook sportgelegenheden in overvloed. Op drie minuten fietsafstand liggen Fit For Free (3) en de Sportcampus. Zoek je liever de natuur op? Op loopafstand van Greenville bevinden zich maar liefst vier parken, zoals Plantsoen van Boedapest (7) of Park Leeuwesteyn. Op fietsafstand bevindt zich het Maximapark en het buitengebied. Ideaal om te wielrennen, fietsen, hardlopen of te skeeleren. Qua bereikbaarheid ligt Vestibule ook ideaal. Je kunt via het Berlijnplein (8) lopend naar station Leidsche Rijn (en het busstation) (6) en je bent met de auto binnen 5 minuten op de A2. Ook zit er op loopafstand een scholencluster met kinderdagverblijf (2). Zin om een filmpje te pakken? Je loopt zo de deur uit naar de Pathé bioscoop (4).