Kopers aan het woord: Merel & Boyd

‘Stadswoning in Vestibule is precies wat we zochten’

Kersverse kopers Merel (27) en Boyd (26) waren op zoek naar een nieuwe woning in Leidsche Rijn Centrum. Het liefst een woning met een verdieping en een ‘stads gevoel’. De stadswoningen in Vestibule brachten uitkomst.

Eisenlijstje
Voor de liefde verhuisde Merel van Amsterdam naar haar vriend Boyd in Utrecht. Daar wonen ze al een paar jaar in een heerlijk appartement. Gehuurd, dat wel. “Maar inmiddels weten we dat we hier in Leidsche Rijn willen blijven wonen”, vertelt Merel. “In onze zoektocht naar een nieuwe woning hadden we een aantal eisen op papier gezet: een verdieping, een gevoel van vrijheid met uitzicht op groen, mooie architectuur en het liefst geen woning in een anoniem rijtje. De stadswoningen in Vestibule voldeden direct aan deze eisen. We waren gelijk verliefd.”

Thuiskomen
“Op dit moment zijn we behoorlijk gericht op onze carrière. We werken in Amsterdam en in Leusden en moeten regelmatig reizen. Daarom vinden wij het belangrijk dat we na een werkdag écht thuiskomen. We houden van gezelligheid, koken en hebben een huishouden van Jan Steen. Het is leuk om contact met mensen te hebben die in de directe omgeving wonen. De groene entree van Vestibule zorgt dat je elkaar ongedwongen kunt ontmoeten. Je komt namelijk eerst in een gezamenlijke ruimte binnen voordat je je eigen voordeur opendoet. Een fijne gedachte want dan zijn we ‘connected’ met de mensen om ons heen, zonder dat je naar een speeltuin moet.”

Toch weer Leidsche Rijn
“De keuze voor Leidsche Rijn was voor ons eigenlijk heel logisch. We wonen hier al, het is een fijne buurt en we geloven dat Vestibule zeer toekomstbestendig is. Het is een mooie toevoeging aan het centrum. Voor ons is verhuizen straks geen hele grote stap. We gaan niet per se veel groter wonen. De verdieping en de tuin op de begane grond zijn wel iets anders dan het balkonnetje en het gelijkvloers wonen wat we nu hebben, maar dat is juist wat we graag wilden. Extra fijn is dat we straks iets dichter bij Leidsche Rijn Centrum komen te wonen.”

Deuren open
“En waar woon je in deze tijd nog in een nieuwe centrumlocatie met een park voor de deur? Dat vinden wij echt uniek aan deze plek. Uiteraard hebben we even het bestemmingsplan gecheckt of hier straks niet alsnog gebouwd gaat worden, maar dat is niet het geval. We zijn heel blij dat we met onze stadswoning op de begane grond direct aan Park Leeuwesteyn wonen. Deuren open en genieten maar. We zien onszelf hier al een borrel drinken met buren of vrienden!”

Aanwinst
“Vestibule is een aanwinst voor de buurt, maar ook voor onszelf. Een stadswoning in Vestibule is niet goedkoop, maar met alle kwaliteiten die het heeft is het ook niet heel duur. De deelauto’s, een eigen parkeerplek in het centrum, prachtige architectuur, groen voor de deur en heel duurzaam in gebruik zijn een paar van die kwaliteiten. Wij geloven dat er toekomst in deze plek zit. Over 10 of 20 jaar is dit nog steeds een heel interessante plek. Financieel en sociaal-emotioneel is dit voor ons een hele goede investering. We kijken er echt naar uit om hier straks te gaan wonen.”