‘Voor ons is verhuizen weer even nieuw’

Verhuizen, dat is iets wat Onno en Cisca Keuter 39 jaar geleden voor het laatst deden. Ze bouwden in Nieuwegein hun leven op met kinderen, familie, vrienden en een eigen bedrijf. Nu de kinderen het huis uit zijn en het pensioen is begonnen, is het tijd voor een nieuwe start in Utrecht. Maak kennis met Onno en Cisca, kopers van het eerste uur.

 

Jullie verhuizen van Nieuwegein naar Leidsche Rijn Centrum, maar wonen nu in Almelo. Hoe zit dat?

“Ja dat komt eigenlijk omdat een deel van mijn familie in Almelo woont”, vertelt Cisca. Toen we in 2019 ons huis in Nieuwgein verkochten, gingen we op zoek naar een tijdelijke woning. We kregen de mogelijkheid om een half jaar in Almelo te gaan wonen. Ik ben van Indische afkomst en we wonen nu met een aantal Indische mensen om ons heen. Heel gezellig! Maar we blijven hier niet wonen tot Vestibule klaar is, we willen straks een appartement gaan huren in de buurt van Utrecht.”

 

Wat maakt de omgeving Utrecht zo aantrekkelijk?

Onno: “Ik ben inmiddels met pensioen, Cisca wordt 65 dit jaar en onze kinderen zijn al een tijdje de deur uit. Zij wonen in Amsterdam. Wij willen graag in het midden van het land wonen, want dan zijn we overal dichtbij. Bij familie in het westen en het oosten, vrienden, de kust en leuke steden. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer. We gaan er graag op uit, bezoeken vaak het theater en zitten veel op de fiets. Vanuit Utrecht kunnen we al deze activiteiten blijven doen.”

 

Waarom de keuze voor een appartement in Vestibule?

“We woonden tot 2019 in een ruime twee-onder-een-kap woning. Met veel ruimte en een grote tuin. Nu we wat ouder worden, besef je dat we helemaal niet zo’n groot huis nodig hebben en dat de tuin onderhouden veel werk is. Toen vrienden uit de buurt naar Leidsche Rijn Centrum verhuisden, zijn we daar ook eens gaan kijken. Dat sterkte onze keuze voor Vestibule, want we hadden ook Hilversum of Almere overwogen. Na wat fietstochtjes door Leidsche Rijn sprak de ligging ons erg aan. Werkelijk alle faciliteiten zijn om de hoek en het centrum heeft een gezellig karakter. Ook vinden we het heerlijk om op loopafstand van het treinstation te wonen. Ideaal om met onze OV-kaart door het land te reizen. Onno gaat ook graag met zijn broer, die in een verzorgingshuis in Vleuten woont, een rondje fietsen. De natuur bij Vleuten is prachtig.”

Van een tweekapper naar een appartement, hoe gaan jullie dat doen?

“Nou, dat is een goede vraag! Het is lang geleden dat we verhuisd zijn, dus we zijn vooral aan het ontspullen. We hebben de afgelopen jaren veel verzameld. Van meubels tot spullen van de kinderen en van tuingereedschap tot het archief van ons eigen bedrijf. Met de verhuizing naar Almelo hebben we al afscheid genomen van een groot deel van onze inboedel. Het is fijn dat we een aantal tussenstappen maken, dan gaat dat proces wat geleidelijker en kunnen we er langzaam aan wennen. Maar zoals je ziet, we leven nu tussen de verhuisdozen, dus voor ons gevoel kan er nog wel meer weg.”

 

Toen jullie Vestibule tegenkwamen, wat viel toen op?

“Toch wel de luxe uitstraling van het gebouw. Wij houden van kwaliteit. Nu we naar een nieuwbouwwoning gaan, willen we er ook het maximale uithalen. De plattegrond van het appartement is praktisch ingedeeld en de plafonds zijn hoog. Dat zie je niet veel bij andere nieuwbouwplannen. We willen een ruime woonkamer omdat we vaak familie en vrienden over de vloer hebben. En minimaal 2 slaapkamers, zodat de kleinkinderen kunnen komen logeren. En alles wordt duurzaam uitgevoerd. Dat scheelt straks in de maandlasten. Het was even zoeken, maar de keuze voor Vestibule was uiteindelijk niet zo moeilijk.”

 

Wat hebben jullie straks wat je nu niet hebt?

“Het is fijn dat alles nieuw is. We kunnen het appartement voor een groot deel naar onze eigen hand zetten en in onze stijl inrichten. We willen bijvoorbeeld apothekerskasten in de keuken. In Nieuwegein hadden we een prachtig uitgebouwde woonkamer. Dat krijgen we straks gelukkig weer terug. Daar zijn we namelijk de meeste tijd van de dag. Verder is het een heerlijk gevoel dat al het groen voor je wordt onderhouden. We vinden het ook een fijn idee dat we straks gebruik kunnen maken van een deelauto. Omdat we de auto niet meer dagelijks gebruiken, is dat een prima alternatief. En natuurlijk meer comfort, daar kijken we ook naar uit. Maar eerst de volgende stap in ons verhuisproces. Als Vestibule klaar is hebben we daar in ieder geval alweer wat meer ervaring in!